Válasszanak helyi terméket!

Maximálisan egyetértünk a VM közleményével:

Ösztönözni szeretnénk a magyar vásárlókat, hogy válasszanak helyi termékeket, mert azok jó minőségűek, és helyi gazdálkodók, helyi családok állnak mögöttük, akik felelősséget vállalnak a termékeikért – hangsúlyozta V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár Fegyverneken, ahol átadta a Magyar Piac Szövetkezet első mobil zöldség-gyümölcs pavilonját. Közlemény.

A hipermarketek polcain egész évben megtaláljuk az import zöldséget-gyümölcsöt, s talán idővel már azt sem vennénk észre, hogy illatuk, zamatuk nyomába sem érhet a jó minőségű szezonális magyar termékeknek. Fontos, hogy lerövidítsük a kereskedelmi láncot, és a termelőtől egyenesen a helyi fogyasztó kosarába kerüljön a frissen szedett zöldség-gyümölcs, a friss tej, tojás, sonka és kolbász – emelte ki V. Németh Zsolt.

A Vidékfejlesztési Minisztérium a Nemzeti Vidékstratégiában fontos célként fogalmazta meg a helyi élelmiszerfeldolgozás és -értékesítés támogatását. A magyar termékek vásárlásával óvjuk a környezetet, csökkentjük az energia-felhasználást, és magyar munkahelyeket őrzünk meg.

(VM Sajtóiroda)

Ha tetszik, oszd meg másokkal! Twitter | StumbleUpon | Facebook | eMail | LinkedIn
A bejegyzés kategóriája: fenttarthatóság, hírek, hivatalos, ökológiai termesztés
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.