Tisztább élelmiszer kerülhet az asztalunkra

Elsősorban az élelmiszer-előállítók számára jelent fontos információt, hogy mostantól az uniós tagállamokban – a korábbi irányelvekben történt szabályozás helyett - közvetlenül és kötelezően alkalmazandó EU rendelet szabályozza az élelmiszerekben felhasználható különböző élelmiszer-adalékanyagok tisztasági követelményeit.

A rendelet mellékletében található leírás egyebek közt tartalmazza az egyes adalékanyagok hivatalosan használható megnevezését, jelölve azok szinonimáit is, valamint maximális nehézfém tartalmát.

Az élelmiszer-biztonság szempontjából is fontos, hogy kizárólag a hivatalos megnevezések, vagy az E-számok tüntethetők fel az élelmiszerek jelölésében.

Az EU rendelet magyar nyelvű szövege:

A BIZOTTSÁG 231/2012/EU RENDELETE (2012. március 9.) az 1333/2008/EK európai parlamenti és tanácsi rendelet II. és III. mellékletében felsorolt élelmiszer- adalékok specifikációinak meghatározásáról

(VM Sajtóiroda)

Ha tetszik, oszd meg másokkal! Twitter | StumbleUpon | Facebook | eMail | LinkedIn
A bejegyzés kategóriája: bio ügyintézés, bioélelmiszer, fenttarthatóság, hivatalos, kiadvány
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.