Tavasszal még nagyobb veszélybe kerülnek a gazdák értékei

Veszélyben vannak a gazdák eszközei

A rendőrség idén is felhívja a gazdálkodók figyelmét, hogy a tavaszi földmunkák során fokozottan óvják akár több tízmilliós értékeiket.

A tavaszi földmunkák megkezdése idején a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya minden évben felhívja a gazdálkodók figyelmét arra, hogy értékeik megóvása érdekében lehetőségeikhez mértek tegyék meg a szükséges intézkedéseket.

Ebben az időszakban kiemelten fontos, hogy gondoskodjanak a gépek, a bennük lévő üzemanyag, valamint a vetőmagok, vegyszerek őrzéséről. Nagy tétel tárolása esetén ugyanis több millió, vagy akár tízmillió forintot kockáztat az a földtulajdonos, aki nem zárja el ezeket, illetve nem gondoskodik megfelelő felügyeletről.

A külterületeken lévő épületekben, őrizetlen, a lakott területtől távol eső raktárakban lehetőleg ne tároljanak hosszabb ideig nagy mennyiségű vegyszert. Csak közvetlenül a munkálatok megkezdése előtt vigyék oda a szükséges mennyiséget.

Igaz ez az üzemanyagra is. A gépeket ne hagyják éjszakára őrizetlenül a földeken, és a tanyákon, telephelyeken is gondoskodjanak az őrzésükről. Az ilyen helyeket, illetve rendszeresen raktározás céljára használt épületeket nem elegendő egy lakattal vagy egy közepes minőségű zárral lezárni, hanem célszerű vagyonvédelmi cégek, szolgálatok készenléti ügyeletére bekötött, vagy a gazda saját mobiltelefonját automatikusan hívó mozgásérzékelős riasztó rendszerrel felszerelni.

Ha csak időszakosan tárolnak egy helyen nagy értékű gépet, üzemanyagot, vegyszert, vetőmagokat akkor érdemes biztonsági őrt, éjjeli őrt megbízni azzal, hogy tartsa szemmel a területet, és ha bármilyen gyanús mozgást észlel, azonnal értesítse a rendőrséget. Jó szolgálatot tehetnek az őrkutyák is. Meghallják a járművek zaját, észlelik, ha valaki közeledik és ugatásukkal jeleznek, így az őr vagy a tulajdonos azonnal tudja tárcsázni a 107-es segélyhívót.

Forrás: beol.hu

Clau névjegye

A Családomat éltető táplálék bio alapanyagokból való beszerzésének gondolata nagyjából egyidős a saját kiskert iránti igény megfogalmazásával. Valamikor 2005-2006 környékén született meg bennem az ötlet, amit hamarosan tett követett, egy "teszt" kertet kezdtünk gondozni. A saját tanya művelésének igényére várni kellett pár évet, de azt hamar követte az elhatározás is. Az elhatározást egyrészt a föld, a természeti környezet szeretetéből fakadó vágy és a mai, feleslegesen és kíméletlenül rohanó világ felett érzett bánatos értetlenség motiválta. Az ezekből formálódó belső értékrendet pedig csak úgy tudom hitelesen átadni a Gyermekeimnek ha valóban megtapasztalom és megtapasztaltatom velük is a világ általam fontosnak tartott értékeit. Ebből fakadóan pedig a tanyára költözés többé nem vágyálom, hanem belső szükséglet, ha úgy tetszik kényszer. Ezt a kényszert pedig a gazdasági környezet kiszámíthatatlansága, az emberek közötti bizalmi viszony és segítő szándék kihalása csak tovább erősíti.
A bejegyzés kategóriája: hírek, hivatalos
Kiemelt szavak: , , , , , , , , .
Közvetlen link.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>