Potato Peak II avagy az ÖMKI 2012-es bioburgonya on-farm kísérlete

2012. november 29.-én a gödöllői Szent István Egyetemen megrendezésre került az ÖMKi bioburgonya on-farm kísérlet összegzett eredményeinek bemutatása c. rendezvény. A konferencián Papp Orsolya kertészeti szakreferens tolmácsolásában ismerhettük meg a 2012-es év eredményeit.

Nagyon kellemes hangulatú, aktív rendezvény volt, a résztvevők sokáig kitartottak. Az idei kísérleti év egyértelmű győztese számunkra (szubjektív szempontokat is figyelembe véve) a Balatoni Rózsa volt de szépen teljesített a Katica is. Az idei kísérletben részt vevő vetőgumók java részét a keszthelyi Burgonyakutatási Központ ajánlotta fel.

A kísérlet értékelése során nemcsak a termésátlagok, különböző bioburgonyát támadó kártevők és betegségek iránti fogékonyság illetve rezisztencia statisztikai adatai kerültek megbeszélésre. A 2012. szeptember 22.-i Bioburgonya kóstoló eredményei is bekerültek az értékelésbe, így a biokrumpli színe, sült illetve főtt íze is mérvadó volt. Meghallgathattuk a biogazdák beszámolóit és sok érdekes a termelési tapasztalatokról szóló rövid történetet.

Az eredmények publikálásra még várni kell addig ízelítőül Bédai Katalin bemutató anyagát tesszük közzé. Katalin a Bédalin Kft. nevében többféle vetőgumót ajánlott fel a jövő évi kísérletekhez és bemutatta az általuk forgalmazott vetőgumók előnyös tulajdonságait.

Ezúton is köszönjük meg a részvételt, a színvonalas, lelkes eseményért valamennyi résztvevőnek és szervezőnek.

Ha tetszik, oszd meg másokkal! Twitter | StumbleUpon | Facebook | eMail | LinkedIn
A bejegyzés kategóriája: bioélelmiszer, biozöldség, fenttarthatóság, hírek, rendezvény
Kiemelt szavak: , , , , , , .
Közvetlen link.