NÉBIH zöldszám

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) és az Élelmiszerlánc-felügyeletért és Agrárigazgatásért Felelős Államtitkárság közös levélben fordult a legnagyobb Magyarországon működő élelmiszerforgalmazó áruházláncokhoz, hogy hozzájárulásukat és közreműködésüket kérjék a „NÉBIH zöldszám plakát” üzleteikben történő elhelyezéséhez. A Hivatal márciusban indította el az ingyenes hívható zöldszám szolgáltatását, melyen keresztül a fogyasztók az élelmiszerlánc-biztonsággal kapcsolatos panaszaikat egyszerűen és gyorsan bejelenthetik.

Élelmiszerlánc-biztonsági szabálytalanság észlelése esetén a 06-80/a nébih, azaz a 06-80/263-244-es számot kell hívni. A bejelentéseket hétfőtől-csütörtökig 8:00-tól 16:30-ig, pénteken 8:00-tól 14:00-ig fogadják a Hivatal munkatársai, míg éjszaka üzenetrögzítő rögzíti a beérkező panaszokat. A lakossági telefonok lehetőséget teremtenek arra, hogy az élelmiszerlánc-biztonsági szakemberek gyorsan, célzottabban reagálhassanak egy-egy problémára.

A kezdeményezéssel az volt Hivatal célja, hogy a lakosság a zöldszám szolgáltatással kapcsolatosan minél szélesebb körű tájékoztatást kapjon. A kihelyezésre szánt plakátokat és matricákat az élelmiszer-vállalkozások által igényelt példányszámban a NÉBIH térítésmentesen biztosítja. A kezdeményezéshez több áruházlánc is csatlakozott már, így ősztől számos helyen találkozhat majd a lakosság a NÉBIH zöldszámával.

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal

Ha tetszik, oszd meg másokkal! Twitter | StumbleUpon | Facebook | eMail | LinkedIn
A bejegyzés kategóriája: hírek, hivatalos
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.