Mit kell tartalmaznia a kistermelő kötelező bejelentésnek?

Az írásban benyújtott bejelentésen az alábbi információkat szükséges feltüntetni:

  1. a kistermelő neve,
  2. a gazdaság vagy az élelmiszer-előállítás helye,
  3. az értékesíteni kívánt élelmiszerek megnevezése.

A  bejelentést  követően  a  járási  hivatal  a  kistermelőt  nyilvántartásba  veszi  és  regisztrációs  számmal látja el.

Amennyiben  a  kistermelő  a  210/2009.  (IX.29.)  Korm.  rendelet  hatálya  alá  tartozó  kiskereskedelmi  tevékenységet
kíván  folytatni,  akkor  e  jogszabály  rögzíti  a  bejelentés  adattartalmát  is. A felsorolt adatok közül a kistermelőnek a bejelentésben természetesen
csak azokat kell feltüntetnie, amelyek tevékenysége szempontjából értelmezhetőek.

A VM Tájékoztató a kistermelők élelmiszer-előállítással kapcsolatos lehetőségeiről című kiadványa a kistermelői tevékenységet végző gazdákra vonatkozó jogszabályokat mutatja be azzal a céllal, hogy segítse a kistermelői élelmiszer-termelés, -előállítás és -értékesítés feltételeiről szóló 52/2010 (IV. 30.) FVM rendelet értelmezését és gyakorlati alkalmazását. Ez a tájékoztatás a 2013 évi második kiadás alapján készült.
Ha tetszik, oszd meg másokkal! Twitter | StumbleUpon | Facebook | eMail | LinkedIn

Krisztián névjegye

A Családomat éltető táplálék bio alapanyagokból való beszerzésének gondolata nagyjából egyidős a saját kiskert iránti igény megfogalmazásával. Valamikor 2005-2006 környékén született meg bennem az ötlet, amit hamarosan tett követett, egy "teszt" kertet kezdtünk gondozni. A saját tanya művelésének igényére várni kellett pár évet, de azt hamar követte az elhatározás is. Az elhatározást egyrészt a föld, a természeti környezet szeretetéből fakadó vágy és a mai, feleslegesen és kíméletlenül rohanó világ felett érzett bánatos értetlenség motiválta. Az ezekből formálódó belső értékrendet pedig csak úgy tudom hitelesen átadni a Gyermekeimnek ha valóban megtapasztalom és megtapasztaltatom velük is a világ általam fontosnak tartott értékeit. Ebből fakadóan pedig a tanyára költözés többé nem vágyálom, hanem belső szükséglet, ha úgy tetszik kényszer. Ezt a kényszert pedig a gazdasági környezet kiszámíthatatlansága, az emberek közötti bizalmi viszony és segítő szándék kihalása csak tovább erősíti.
A bejegyzés kategóriája: hivatalos, kistermelő, kistermelői tájékoztató
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.