Miért bio fokhagyma ?

Évek óta bajom van a bolti fokhagymával. Sokáig nem foglalkoztam vele, egyszerűen szívesebben nyúltam a rokonoktól, kertből kapott, kicsi, rusnya példányokhoz. Tovább tartott megpucolni de mégis szívesebben ettem. A minap érdekes cikket olvastam a veddamagyart.info oldalon Bisztri Valéria billentyűzetéből mely magyarázatot is adott fentiekre.

A cikkből kiderül, hogy a fokhagymát nem egyszerűen vegyszerezik, (ezt már úgyis megszoktuk a konvencionális mezőgazdaságtól) hanem hormon kezelik és gamma sugárzással tartósítják. Ezek után a szennyvízzel való locsolás már nem is tűnik égbekiáltó marhaságnak. Bevallom fenntartással olvastam a cikket de a védőgázas majd érlelő gázas paradicsom szállítmányokról többen meséltek, ezek után még a gamma sugárzást is elhiszem. Elhiszem és elméleteket gyártok a fogyasztók egészségtelen, sőt mérgező élelmiszerekkel való ellátásának lehetséges indokairól.

Ilyen információk mind csak megerősítik bennem, hogy az önellátás és a biológiai termesztés nem csak valami plusz az életminőség javítására hanem a túlélés és az egészséges életmód záloga. Éljen a biofokhagyma!

Szép is nagy is de semmire sem jó. Fokhagyma 7.000 km-ről. Ez biztos nem bio.

Szép is, nagy is. De semmire sem jó. Fokhagyma Kínából. Látszólag jól viselte a 7.000 km-es utat, látszólag sem bio. Vámpírok ellen biztosan nem ezt vetném be.

 

 

Biofokhagyma a kertből. Látszólag megviselte a 0,005 km-es út, de csak külföldi társához képes.

Biofokhagyma a kertből. Látszólag megviselte a 0,005 km-es út de csak külföldi társához képest. A bio lényege a belbecs, ebben pedig ez a kis bio szépség jeleskedik. Illatos, ízes, egészséges.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Itt küldhetsz üzenetet

* A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező
Ha tetszik, oszd meg másokkal! Twitter | StumbleUpon | Facebook | eMail | LinkedIn
A bejegyzés kategóriája: bioélelmiszer, biogazdaság, biozöldség, havas-tanya, ökológiai termesztés, önellátó gazdaság
Kiemelt szavak: , , , , , , .
Közvetlen link.