Mi vagyunk a Föld pestise

A neves természetfilmes, Sir David Attenborough legutóbbi nyilatkozata szerint korlátozni kell az emberi populáció növekedését, amíg teljesen tönkre nem tesszük a bolygót.

“Mi vagyunk a Föld pestise. A következő ötven évben megkapjuk érte a büntetésünket. Nemcsak a klímaváltozásról van szó, ez pusztán terület kérdése. Elég hely kell ahhoz, hogy élelmet termeljünk ennek az iszonyú nagy hordának. Vagy mi korlátozzuk a populációnövekedésünket, vagy a természet teszi meg ezt helyettünk, és a természet már most is teszi a dolgát” - mondta a Radio Times-nak David Attenborough.

Sir David, aki az Optimum Population Trust (Optimális Populáció Alapítvány) védnöke, már korábban is beszélt “az emberi egyedszám ijesztő robbanásáról”. Véleménye szerint szükséges lenne anyagilag támogatni a szexuális nevelést és más önkéntes népességkorlátozó módszereket a fejlődő országokban.

“Állandóan programokat indítunk az etiópiai éhezéssel kapcsolatban, más nem történik. Egyszerűen túl sok ember él ott. Nem tudják fenntartani magukat - és ennek kimondása nem embertelenség. Ez a helyzet. Amíg az emberiségnek nem sikerül kikeverednie ebből, és nem kap összehangolt képet a bolygóról, addig egyre rosszabbá és rosszabbá válik a helyzet.”

A 86 éves Sir David Attenborough a világ egyik leghíresebb természetfilmes-televíziós személyisége. A BBC-nek készített filmsorozatai - köztük az Élet a Földön, Az élő bolygó, Bolygónk a Föld - hazánkban is nagy népszerűségnek örvendenek.

Forrás: geenfo.hu

Ha tetszik, oszd meg másokkal! Twitter | StumbleUpon | Facebook | eMail | LinkedIn
A bejegyzés kategóriája: Egyéb, fenttarthatóság, hírek
Kiemelt szavak: , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Mi vagyunk a Föld pestise bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Kiss Katalin szerint:

    Nem hinném, hogy a Föld túlnépesedett. Ezt azok mondják, akiknek mindenből több kell, mint másnak. Isten mindenkinek biztosít életteret, aki az életet szolgálja.
    Ezt kell megvalósítani.
    “A gazdasági környezet kiszámíthatatlansága, az emberek közötti bizalmi viszony és segítő szándék kihalása” valós tények, de ezen pontosan mi tudunk változtatni, akik panaszkodunk miatta. Saját magunkat alakítsuk át úgy, hogy a másik ember ne azt érezze: ki van szolgáltatva nekünk, nem értjük meg, nem segítünk a gondjaiban ha tudnánk is. Mi tudjuk megváltoztatni a világot.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.