Ma van a biológiai sokféleség nemzetközi napja

Május 22-én a világ számos országában a figyelem az élővilág változatosságának megőrzésére irányul. A Vidékfejlesztési Minisztérium idei Biológiai Sokféleség Világnapi hivatalos rendezvényének a tápiószelei Növényi Diverzitás Központ ad otthont. 

Kőrösi Levente, a Vidékfejlesztési Minisztérium Stratégiai Főosztályának vezető-helyettese megnyitó beszédében hangsúlyozta, hogy hazánk élővilága – amely magában foglalja a Kárpát-medence gazdag természetes flóráját és faunáját, valamint a hagyományos kultúrnövényeink és őshonos háziállataink bőséges faj és fajtakínálatát – pótolhatatlan kincs és genetikai erőforrás, melynek megőrzése mindannyiunk feladata. Ebben a feladatban a világ 13. legjelentősebb mezőgazdasági génbankjaként számon tartott Növényi Diverzitás Központ – mint a hazai növényi génmegőrzés szakmai koordinációját ellátó intézet – szerepe is kiemelkedő.

A világnapi rendezvény május 23-án egy másik génmegőrző intézményben, a Kisállattenyésztési Kutatóintézet és Génmegőrzési Koordinációs Központban folytatódik, ahol szakmai tanácskozást, majd május 24-25-én nyílt napokat tartanak.

Forrás: VM Sajtóiroda

Ha tetszik, oszd meg másokkal! Twitter | StumbleUpon | Facebook | eMail | LinkedIn
A bejegyzés kategóriája: hírek
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.