Közös Agrárpolitika - megszületett a megállapodás Luxemburgban

A EU-s agrárminiszterek kedd este megállapodtak a közös agrárpolitika jövőjének fontosabb szabályairól. Közlemény.

A napok óta éjszakába nyúló tárgyalásokon a Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár vezette delegáció több, a magyar agrárágazatot jelentősen befolyásoló kérdésben is eredményesen tárgyalt.

A Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára a magyar szempontból leglényegesebb eredmények közül sikerként értékelte az állattartók, valamint a zöldség- és gyümölcstermesztők a korábbiakhoz képest megnövelt támogatásának lehetőségét az új ciklusban.

Jelentős eredmény, hogy a fiatal gazdák támogatást kaphatnak a közvetlen kifizetési keretből is, amellett, hogy a jelenleg is biztosított vidékfejlesztési forrásokból kapott összegekhez is hozzájutnak.

A kisgazdaságok részére az új KAP valódi egyszerűsítést jelent, egyúttal mentesülnek a zöldítés és a kölcsönös megfeleltetés követelményeinek teljesítése alól.

A magyar delegációnak emellett még számos területen sikerült komoly előrelépést elérnie, amelyekről részletesen Czerván György szerdán tart sajtótájékoztatót a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

A továbbiakban, június 26-án az elnökség az Európai Parlamenttel egyeztet a reformról, azonban a fontosabb magyar eredményekben már nem várható érdemi változás.

Forrás: VM Sajtóiroda

Ha tetszik, oszd meg másokkal! Twitter | StumbleUpon | Facebook | eMail | LinkedIn
A bejegyzés kategóriája: hírek, hivatalos
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.