Szolgálati közlemény

A munka és a magánélet soha nem kedvez egy vállalkozásnak legyen az bio vagy nem bio. Ezen dolgok miatt kissé elmaradt a honlap szerkesztése.
A gondos megfigyelő észrevehette, hogy a http://www.havastanya.hu/tanyanaplo oldal megszűnt és a tartalma egy az egyben a főoldalra illetve annak helyére költözött.

Az ok egyszerű. A weboldalszerkesztés bár szimpatikusabb, bonyolultabb megoldás. Nem akarok scriptet, templatet, kész megoldást használni, a menüt is css-ben szerkesztettem meg. Erre viszont egyszerűen nincs időm. El kell döntenem, hogy a kevés szabadidőm mire használom, mennyire fontos, hogy mindent én csináljak és mennyire lényeges a hatékonyság. A kettő nem összeegyeztethető.

Egyre több biogazdaságot, önfenntartó öko közösséget szeretnék meglátogatni, embereket megismerni. Ezért a hatékonyság a weboldal készítésben is előtérbe került. A továbbiakban tehát a honlap alapja is WP lesz. Jó szórakozást hozzá!

Ha tetszik, oszd meg másokkal! Twitter | StumbleUpon | Facebook | eMail | LinkedIn

Krisztián névjegye

A Családomat éltető táplálék bio alapanyagokból való beszerzésének gondolata nagyjából egyidős a saját kiskert iránti igény megfogalmazásával. Valamikor 2005-2006 környékén született meg bennem az ötlet, amit hamarosan tett követett, egy "teszt" kertet kezdtünk gondozni. A saját tanya művelésének igényére várni kellett pár évet, de azt hamar követte az elhatározás is. Az elhatározást egyrészt a föld, a természeti környezet szeretetéből fakadó vágy és a mai, feleslegesen és kíméletlenül rohanó világ felett érzett bánatos értetlenség motiválta. Az ezekből formálódó belső értékrendet pedig csak úgy tudom hitelesen átadni a Gyermekeimnek ha valóban megtapasztalom és megtapasztaltatom velük is a világ általam fontosnak tartott értékeit. Ebből fakadóan pedig a tanyára költözés többé nem vágyálom, hanem belső szükséglet, ha úgy tetszik kényszer. Ezt a kényszert pedig a gazdasági környezet kiszámíthatatlansága, az emberek közötti bizalmi viszony és segítő szándék kihalása csak tovább erősíti.
A bejegyzés kategóriája: havas-tanya
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.