Földhasználati azonosító

A 1994. évi LV. tv. (Tft.) 25/G. § (1) bekezdése szerint 2013. március 30-ig ki kell tölteni a Földhivatali portálon elérhető Földhasználati azonosító nevű nyomtatványt. Ez mindenkire vonatkozik aki 2012. december 31-ig már bekerült a földhasználati nyilvántartásba. Magánszemélyektől ezúttal a személyi azonosítót és állampolgárságukat kérdezik meg a használt földterület fekvése szerinti járási földhivatalok. Gazdálkodó szervezetektől pedig a statisztikai azonosítót tartalmazó okirat másolatát, gazdasági társaságoktól a cégjegyzék számot tartalmazó okirat másolatát várják.

A nyomtatvány internetes böngészőből kitölthető, kinyomtatható. Elektronikusan ugyan nem lehet elküldeni őket de legalább a kitöltést követően megtudjuk mennyibe az eljárási díj. Ha változást nem közlünk akkor illetékmentes az eljárás.

Ha a gazdálkodó több földhivatal illetékességi területén is gazdálkodik akkor elég az egyikhez bejelentenie de fel kell tüntetni a települések nevét melyekhez az adott földterületek tartoznak. Minden termőföldet, mezőgazdasági és erdőgazdasági belterületet be kell jelenteni. Kivételt az erdő művelési ágú képez.

Aki ezt elmulasztja az aranykorona értékének megfelelő de minimum 10.000 forint összegű büntetésre számíthat ami ráadásul a felszólítást követően újra kivethető, adók módjára beszedhető. Közös tulajdon vagy közös használat esetén egyetemleges a felelősség.

A fentiek közzététele csupán iránymutatási célt szolgál, azok helyességéért, aktualitásáért a havastanya.hu nem vállal felelősséget.
Ha tetszik, oszd meg másokkal! Twitter | StumbleUpon | Facebook | eMail | LinkedIn
A bejegyzés kategóriája: határidő, hírek, hivatalos
Kiemelt szavak: , , , , , , , , .
Közvetlen link.