Felmérik a helyi termelői piacokat

A Nemzeti Vidékstratégiához kapcsolódó stratégiai programok, koncepciók kidolgozásakor megfogalmazódott, hogy újra kell szabályozni a városokban és vidéki településeken működő helyi termelői piacok működését, tudatta közleményében a VM.

Ennek célja egy országos piaci rendszer kialakítása, a helyi termelői piacon többféle tevékenység törvényi biztosítása, az értékesítői és termelői kör érdekeknek megfelelő földrajzi-, területi szabályozása. Így a hazai és a helyi élelmiszerellátás mindenütt megvalósulhat. Cél, hogy újra induljon el a mezőgazdasági, háztáji termelés és ehhez kapcsolódjanak a termékek megfelelő értékesítési feltételei is.
A javaslat egyik fő célja, hogy az önkormányzatok újra kapcsolódjanak be a helyi gazdaságfejlesztésbe, vállaljanak szerepet a saját piacaik szervezésében, üzemeltetésében, ösztönözzék a termelést, ezáltal élénkítsék a helyi gazdaságukat, segítsék a vidéki gazdaság megerősödését.
Ennek érdekében a szaktárca elkészítette azokat a kérdőíveket, amelyek a lakossághoz és az önkormányzatokhoz szólnak. A dokumentumokat a falugazdász hálózat valamint az önkormányzatok bevonásával is hozzáférhetővé teszik.

A kérdőíveket elektronikus úton a .hu valamint az .hu címekre várják 2012. december 15-ig. A kérdőívek kitöltése a lakosság és az önkormányzatok számára önkéntes, nem szükséges a személyazonosság felfedése, illetve az önkormányzat megnevezése.

A kérdőívek a VM honlapjáról letölthetők

Forrás: VM Sajtóirodája

Ha tetszik, oszd meg másokkal! Twitter | StumbleUpon | Facebook | eMail | LinkedIn
A bejegyzés kategóriája: fenttarthatóság, hírek, hivatalos, pályázat
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.