Nagyszékelyi sétálva tanulós hétvége

A tavaszi tanfolyamunk folytatásaként, szeretnénk június utolsó hétvégéjén szakmai-gyakorlati hétvégét tartani.
A témák:
- magfogás
- magtisztítás
- izolálás
- másodvetések
- egyéb szaporítási módszerek
- növényvédelem
- gyógynövények gyűjtése-felhasználása
- különleges és elfeledett növények termesztése
A hétvége ‒ az eddigi tapasztalatok alapján ‒ úgy alakul, hogy a résztvevők igényeihez-érdeklődéséhez igazodunk, vagyis nagyrészt a kertben sétálva, gyakorolva adjuk át tapasztalatainkat.
A programnak nincs meghatározott díja, a hétvégéhez hozzájárulást elfogadunk.
A reggeliket-vacsorákat batyus rendszerben oldjuk meg, ebédet együtt főzünk a kertből.
Jelentkezés: Etelka kardos.

Ha tetszik, oszd meg másokkal! Twitter | StumbleUpon | Facebook | eMail | LinkedIn

Krisztián névjegye

A Gyermekeimet éltető táplálék vegyszermentes alapanyagokból való beszerzésének gondolata nagyjából egyidős a saját kiskert iránti igény megfogalmazásával. Valamikor 2005-2006 környékén született meg bennem az ötlet, amit hamarosan tett követett, egy "teszt" kertet kezdtünk gondozni. A saját tanya művelésének igényére várni kellett pár évet, de azt hamar követte az elhatározás is. Az elhatározást egyrészt a föld, a természeti környezet szeretetéből fakadó vágy és a mai, feleslegesen és kíméletlenül rohanó világ felett érzett bánatos értetlenség motiválta. Az ezekből formálódó belső értékrendet pedig csak úgy tudom hitelesen átadni a Gyermekeimnek ha valóban megtapasztalom és megtapasztaltatom velük is a világ általam fontosnak tartott értékeit. Ebből fakadóan pedig a tanyára költözés többé nem vágyálom, hanem belső szükséglet, ha úgy tetszik kényszer. Ezt a kényszert pedig a gazdasági környezet kiszámíthatatlansága, az emberek közötti bizalmi viszony és segítő szándék kihalása csak tovább erősíti.
közvetlen linka könyvjelzőbe.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>