GÉNPISZKA ÉS ÉLELMISZER ÖNRENDELKEZÉS ELŐADÁS ÉS FÓRUM A KOSÁRBAN (NYÍREGYHÁZA)

Hogy mi köze van az élelmiszer önrendelkezésnek a génmódosításhoz? Hogy mi közünk van nekünk ehhez az egész génpiszkához? Hogy esetleg tehetünk is valamit a saját biztonságunk érdekében? Hogy ha nem teszünk, akkor úgy járhatunk, mint az amerikai farmerek? Hogy ha a mezőgazdászaink is úgy járnak, akkor mi is csak a GMNO-s növényekhez férhetünk csak hozzá? Hogy az egészséges tájfajta vetőmagvak eltűnhetnek? Hogy multicégek irányíthatják a teljes vetőmag piacot? Hogy nekünk aktívan kell tennünk a saját jövőnkért?
Ezek a kérdések. A válaszokat pedig az előadóink, és mi, a Kosár közösség által szervezett rendezvényen részt vevők, fogjuk megadni. Magunk számára és a saját közösségeink számára is.
Az előadáson a Magyar Természetvédők Szövetsége munkatársai és az általuk felkért szakemberek vezetik fel a témát, majd közösen beszélgetünk minderről.
Természetesen lesz GMO-mentes helyi termelésből származó szendvics, meg jó kis helyi almából facsart almalé, és persze tea, meg süti is.
Helyszín: Nyíregyházi Kosár Közösség, Deák Ferenc út 59, Nyíregyháza
Ideje: 2014. március 20. 16.00-19.00
Szeretettel várunk minden érdeklődő és tájékozódni kész résztvevőt! Nem csak Kosár tagokat!

Ha tetszik, oszd meg másokkal! Twitter | StumbleUpon | Facebook | eMail | LinkedIn

Krisztián névjegye

A Családomat éltető táplálék bio alapanyagokból való beszerzésének gondolata nagyjából egyidős a saját kiskert iránti igény megfogalmazásával. Valamikor 2005-2006 környékén született meg bennem az ötlet, amit hamarosan tett követett, egy "teszt" kertet kezdtünk gondozni. A saját tanya művelésének igényére várni kellett pár évet, de azt hamar követte az elhatározás is. Az elhatározást egyrészt a föld, a természeti környezet szeretetéből fakadó vágy és a mai, feleslegesen és kíméletlenül rohanó világ felett érzett bánatos értetlenség motiválta. Az ezekből formálódó belső értékrendet pedig csak úgy tudom hitelesen átadni a Gyermekeimnek ha valóban megtapasztalom és megtapasztaltatom velük is a világ általam fontosnak tartott értékeit. Ebből fakadóan pedig a tanyára költözés többé nem vágyálom, hanem belső szükséglet, ha úgy tetszik kényszer. Ezt a kényszert pedig a gazdasági környezet kiszámíthatatlansága, az emberek közötti bizalmi viszony és segítő szándék kihalása csak tovább erősíti.
közvetlen linka könyvjelzőbe.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>