BioFach 2013 - európa legnagyobb bioélelmiszer szakkiállítása

biofachEurópa legnagyobb nemzetközi bioélelmiszer szakvására a február 13-16. között megrendezett nürnbergi BioFach szakkiállítás. A kiállítás díszvendége Románia egy miniszteri találkozót is szervezett “Biogazdálkodás – látóhatárok 2020” címmel.  A konferencia legfőbb témája egy környezetbarát, dinamikusan fejlődő agrárium létrehozása és megvalósítása volt, melyet komoly érdeklődéssel hallgattak több ország döntéshozói.

A nemzetközi vásáron Magyarország egy 100 négyzetméteres standdal jelent meg, ahol 13 magyar cég mutatta be színvonalas minőségi biotermékeit. A magyar standokon többek között bioalma, bioalmalé, szárított almatermékek, biokörte, biospárga, biokonzervek, biobefőttek, gyógynövények, gyógyteák, teák, biogabonakávé, biomargarin, bionápolyi, biolisztek, biotészta, tejhelyettesítők, tönkölybúzás sóspálcika, valamint biobor is volt kiállítva. Az idei BioFach vásár magyar aranyérmesének, a Gajdos Pincészetnek Mundus Vini nagy aranyéremmel kitüntetett borai is megkóstolhatók voltak. A magyar standon helyet kapott még a két minősítő szervezet és az ÖMKi is. Csütörtökön a Gajdos Pincészet tartott rendkívül sikeres nemzetközi bórkostolót.

Magyarországon a legtöbb magyar biotermelésben érintett cég kisebb méretű családi vállalkozás, melyek megerősödéséhez, sikeres működéséhez az exportpiac is jelentősen hozzájárulhat. A több mint 130 országból látogatókat vonzó nürnbergi BioFach szakkiállításon való megjelenés ezért számukra nagy lehetőséget jelentett.

A BioFach kiállítás nagyon tanulságos volt. Sok jó ötlet és remek üzleti lehetőség kínálta magát, bár elsősorban a nagyban felvásárlók és feldolgozók igényeire szabva. Kis lelkesedéssel és szerencsével azonban a kisebb termelők is találtak piacot. A termékek között a nyers bioélelmiszerektől kezdve a mirelit biopizzán keresztül a számunkra már nehezen értelmezhető bio dísznövényekig és bio játékokig minden volt.

Katt a képekért:

BioFach 2013feb 13, 2021Photos: 220
 
Ha tetszik, oszd meg másokkal! Twitter | StumbleUpon | Facebook | eMail | LinkedIn
A bejegyzés kategóriája: bio, biocsirke, bioélelmiszer, biogazdaság, biogyümölcs, biohús, biokecske, bioméz, biosajt, biosertés, biotej, biozöldség, fenttarthatóság, hírek, ökológiai termesztés, önellátó gazdaság, rendezvény
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.