“Alma” ami bárhogy szeleteled nem barnul

bioalma

bioalma frissen szelve

Bocs az angol nyelvű cikkért, nem fogunk belőle rendszert csinálni de ez annyira kiverte nálunk a biztosítékot, hogy meg akartuk mutatni. A cikk lényege, hogy (természetesen) Amerikában kifejlesztettek egy genetikailag módosított “almát” ami nem barnul meg ha felvágjuk vagy beleharapunk. Állítólag egészségügyileg alig tesztelték le. Nehéz is lenne 20-30 éves teszteket csinálni amik ténylegesen igazolnák a hosszú távú hatásait ezeknek a “dolgoknak”. Ez a cikk a GMO ellenzők számára (mint mi) azért izgalmas mert amikor ezt az egész genetikailag módosított élelmiszer történetet el akarták adni az embereknek akkor a szöveg többek között a túlnépesedés mezőgazdasági támogatása meg a gazdaságosság volt. A dekoratív egyenalmák után ez a kozmetikai áttörés szépen igazolja a GMO valódi szándékát ami talán mégsem az emberiség szebb jövőbe vezetése.

No de miért barnul az alma és miért baj ez?

bioalma

bioalma 2 órával később

Az alma húsának megbarnulása során a polifenul-oxidázok és a levegő oxigénje lép reakcióba egymással. Az oxidáció során keletkezett barna anyagok, a polikinonok, bizonyos mértékig antimikrobás hatásúak, és gátolják a mikroorganizmusok behatolását a sérült növényi szövetbe. Vagyis gombaölő hatású anyag keletkezik a levegő hatására. Mivel az ember emésztő rendszerében a gombák nem kívánatos hatású anyagok, nézőpontunk szerint a frankenalma 3:0-ra kiütötte a józan észt: 1. esztétikai hibajavítás amire valójában nincs szükség, 2. kinyírták az alma egy számunkra jótékony hatását, 3. ezt úgy érték el, hogy telepakolták szeméttel amit genetikai módosításnak hívnak.

Frankenapple: Bad News No Matter How You Slice It

Thanks to the biotech industry’s relentless quest to control our food, McDonald’s, Burger King and even school cafeterias will soon be able to serve up apples that won’t turn brown when they’re sliced or bitten into. A new, almost entirely untested genetic modification technology, called RNA interference, or double strand RNA (dsRNA), is responsible for this new food miracle. Scientists warn that this genetic manipulation poses health risks, as the manipulated RNA gets into our digestive systems and bloodstreams. The biotech industry claims otherwise.

Like any non-organic apple, the new GMO Arctic® Apple will be drenched in toxic pesticide residues, untested by the U.S. Food & Drug Association (FDA) and likely unlabeled. And of course these shiny new high-tech apples will cost less than a pesticide-free, nutrient-dense, old-fashioned organic apple that turns a little brown after you slice it up.

Unless we stop them, the U.S. Department of Agriculture (USDA) will approve “Frankenapple” this year.

Forrás: Organic Consumers Association

A GMO rajongóinak kedvéért sietünk leszögezni, hogy a havastanya.hu nem gmo szakmai oldal ezért észrevételeink és véleményünk a józan paraszti ész által diktált de szubjektív megítélésen nyugszik.
Ha tetszik, oszd meg másokkal! Twitter | StumbleUpon | Facebook | eMail | LinkedIn
A bejegyzés kategóriája: biogyümölcs, Egyéb
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.