V. Biocont szakmai képzés

A Bicont tisztelettel meghívja Önt és munkatársait az V. Biocont szakmai képzésre

Téma:
Szermaradék-mentes, környezetkímélő módszerek az integrált és ökológiai zöldség- és szántóföldi
növénytermesztésben
Időpont: 2013 január 31. (csütörtök).
Helyszín: SASFÉSZEK ÉTTEREM 6000 Kecskemét, Alsócsalános 3.

PROGRAM:
8:30 Érkezés, regisztráció
9:00 Megnyitó (László Gyula, Biocont Magyarország Kft.)
9:05 A növényvédőszer-maradék monitoring hazai rendszere és tapasztalatai - Gábriel Géza igazgatóhelyettes (Vidékfejlesztési Minisztérium, Élelmiszerlánc Felügyeleti Főosztály)
9:30 Az EU Közös Agrárpolitikája, és várható perspektívái – Dr. Vásáry Miklós (Vidékfejlesztési Minisztérium, Közösségi Támogatási és Pénzügyi Osztály)
9:45 “Az ökológiai zöldség-és szántóföldi növénytermesztés fontosabb európai uniós szabályai, lehetőségek módosításokra, várható változások, valamint a visszaélések - tiltott anyagok a biotermékekben - kezelésének rendszere az Európai Unióban”
– Dr. Lucskai Attila (VM, Élelmiszer- és Takarmány Biztonsági Osztály)
10:10 Kávészünet
10:20 Új hatóanyag az azadirachtin a hazai rovarölőszer palettán: bemutatjuk a
Neem Azal T/S botanikai rovarölő szert – Dr Edmund Hummel (Trifolio-M GmbH)
11:20 A Bacillus thuringiensis növekvő jelentősége a korszerű növényvédelemben: a Novodor FC valamint a DIPEL DF új formulációjú BT készítmény szerepe a kártevők elleni védelemben – Németh Róbert (Sumitomo Chemical)
11:50 Átütő fejlesztés a Tuta absoluta előrejelzésében: Isotrap nagy fogáskapacitású feromoncsapda az Isolure különlegesen hosszú hatástartamú minidiszpenzerrel – Andrea Braggio (CBC Europe)
12:15 Ebéd
13:30 Egy új entomopatogén gomba hatóanyagú rovarölő szer a szermaradék mentes zöldségtermesztésben: Naturalis – Andrea Braggio (CBC Europe)
14:10 Új megközelítés a növényvédelemben az indukált rezisztencia segítségével: az Alginure növénykondicionáló szerepe a versenyképes zöldség- és szántóföldi növénytermesztésben – Bernard Monnet (TILCO Biochemie GmbH)
15:00 A Pomuran Réz és Cuprozin növényvédőszerek, valamint a Progressz Réz és Cink új lombtrágyák szerepe a szántóföldi növénytermesztésben – Ország Csaba (Spiess-Urania)
15:20 Kávészünet
15:30 Hazai nemesítésű burgonyafajták vizsgálata ökológiai termesztésben - Papp Orsolya (Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet)
15:45 PREV-B2: a narancsolaj alapú sokoldalú lombtrágya és alkalmazási lehetőségei az eredményes növénytermesztésben – Ordasi Lajos (Biocont Magyarország Kft.)
16:05 A Trichogramma petefürkész darazsak alkalmazása a zöldségfélék és csemegekukorica növényvédelmében – Pecznyik Béla (Biocont Magyarország Kft.)
16:25 Növénykondicionálás felsőfokon - lombtrágyázás zöldség- és szántóföldi növénytermesztésben a Kondisol és Solvitis termékcsaláddal – Pais István (Huminisz Kft.)
16:45 Bactofil technológia a szántóföldi növénytermesztésben és zöldségtermesztésben
– Farkas Gyula (AgroBio Kft.)
17:15 A biológiai növényvédelem hazai tapasztalatai hajtatott kultúrákban – Orosz Róbert (Árpád Biokontroll 2003 Kft.)
17:45 Konzultáció, a rendezvény zárása
KÖSZÖNJÜK, HOGY MEGJELENÉSÉVEL ÉS ÉRDEKLŐDÉSÉVEL MEGTISZTELI SZAKMAI RENDEZVÉNYÜNKET!
Figyelem! A képzést a NAKVI akkreditálja. A résztvevőknek a szervezők oklevél kiállításával igazolják a továbbképzésen való részvételt.
Részvételi szándékát szíveskedjen jelezni 2013. január 25-ig.

Clau névjegye

A Családomat éltető táplálék bio alapanyagokból való beszerzésének gondolata nagyjából egyidős a saját kiskert iránti igény megfogalmazásával. Valamikor 2005-2006 környékén született meg bennem az ötlet, amit hamarosan tett követett, egy "teszt" kertet kezdtünk gondozni. A saját tanya művelésének igényére várni kellett pár évet, de azt hamar követte az elhatározás is. Az elhatározást egyrészt a föld, a természeti környezet szeretetéből fakadó vágy és a mai, feleslegesen és kíméletlenül rohanó világ felett érzett bánatos értetlenség motiválta. Az ezekből formálódó belső értékrendet pedig csak úgy tudom hitelesen átadni a Gyermekeimnek ha valóban megtapasztalom és megtapasztaltatom velük is a világ általam fontosnak tartott értékeit. Ebből fakadóan pedig a tanyára költözés többé nem vágyálom, hanem belső szükséglet, ha úgy tetszik kényszer. Ezt a kényszert pedig a gazdasági környezet kiszámíthatatlansága, az emberek közötti bizalmi viszony és segítő szándék kihalása csak tovább erősíti.
közvetlen linka könyvjelzőbe.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>