Millésime Bio – Biobor szakkiállítás és vásár

A rendezvényt 1993-ban szervezte meg először néhány bioborász a Languedoc-Roussillon régióból. Céljuk az ökológiai szőlőből előállított boraik népszerűsítése volt, valamint szerették volna bemutatni az új évjáratokat a fogyasztók számára. Az esemény azóta nagyra nőtt, azonban a barátságos és demokratikus légkör a régi.

A Millésime Bio minden év januárjában zajlik. Az ökológiai szőlőből készült borok hatalmas választékát kínálják, több mint 580 borászat mutatkozik be (Argentína, Ausztria, Bulgária, Egyiptom, Franciaország, Németország, Olaszország, Portugália, Románia, Dél-Afrika, Spanyolország, Svájc, USA stb.).

Clau névjegye

A Családomat éltető táplálék bio alapanyagokból való beszerzésének gondolata nagyjából egyidős a saját kiskert iránti igény megfogalmazásával. Valamikor 2005-2006 környékén született meg bennem az ötlet, amit hamarosan tett követett, egy "teszt" kertet kezdtünk gondozni. A saját tanya művelésének igényére várni kellett pár évet, de azt hamar követte az elhatározás is. Az elhatározást egyrészt a föld, a természeti környezet szeretetéből fakadó vágy és a mai, feleslegesen és kíméletlenül rohanó világ felett érzett bánatos értetlenség motiválta. Az ezekből formálódó belső értékrendet pedig csak úgy tudom hitelesen átadni a Gyermekeimnek ha valóban megtapasztalom és megtapasztaltatom velük is a világ általam fontosnak tartott értékeit. Ebből fakadóan pedig a tanyára költözés többé nem vágyálom, hanem belső szükséglet, ha úgy tetszik kényszer. Ezt a kényszert pedig a gazdasági környezet kiszámíthatatlansága, az emberek közötti bizalmi viszony és segítő szándék kihalása csak tovább erősíti.
közvetlen linka könyvjelzőbe.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>