Magyar Népi Gyógyászat

When:
2021-03-01 all-day
Repeats:
Monthly on 1st vasárnap for 8 occurrences
Where:
4087 Hajdúdorog
Böszörményi út 5
Magyarország
Cost:
50.000 HUF/félév
Contact:
Ráczné Vass Hajnalka06-30/289-5304E-mail

Az ember három világban él egyszerre (test, lélek, szellem), minden gyógyító hagyomány célja, hogy békévé oldja e világok harcát. Belesimulni a tájba melyben élek, a sorsba melyet élek, és a népbe melyért élek, ez maga a béke, az EGÉSZ-SÉG!”

A képzés célja:
A Kárpát-medencét az Isten is gyógyításra teremtette. Itt található a Föld legnagyobb gyógyvíz készlete, gyógyító ásványok (alginit, zeolit…), barlangok, szenthelyek várják a gyógyulni vágyókat. Szinte minden növényünk gyógynövény. A magyar gyógyítók már a középkorban is híresek voltak, pestist, veszettséget, leprát gyógyítottak (Kassai Kódex).

Mi gyógyítani születtünk!
Célunk nem a megszokott, keleti hagyományokra alapozott természetgyógyász iskola, a szellemi alapokat saját gyökerünk, a magyar népi kultúra adja. A hajdani Nagyasszonyok hagyománya, a családon belül, vagy kisebb közösségekben gyógyító, biztos tudással és tapasztalattal rendelkező, magyarul gondolkodó emberek közössége. A sok gyakorlat és egymáson végzett gyógyítás miatt a tanult tudás azonnal használható.

A hallgatókat szeretnénk a kutatásokba és gyűjtő munkába is bevonni, mert a hatalmas és mindmáig csak részleteiben feldogozott magyar népi gyógyító hagyomány hihetetlen kincseket rejt az egész emberiség számára. Célunk, hogy a magyar népi kultúrát, mint egységes világszemléletet (Egész-séget) ismerjük és alkalmazzuk a gyermekjátékoktól a népmesékig, az ember születésétől a haláláig.

Képzés helyszíne: Hajdúdorog, Mészáros Károly Városi Könyvtár, Böszörményi út 5.

Képzés ideje: 2013. március – december (félévenként 8 hétvége)

A képzés díja: félévenként 50.000.- Ft/fő (házaspároknak 60.000.-Ft/pár)

Jelentkezés: Ráczné Vass Hajnalka, hd. tel: 06-52/572-016, mobil: 06-30/289-5304

Clau névjegye

A Családomat éltető táplálék bio alapanyagokból való beszerzésének gondolata nagyjából egyidős a saját kiskert iránti igény megfogalmazásával. Valamikor 2005-2006 környékén született meg bennem az ötlet, amit hamarosan tett követett, egy "teszt" kertet kezdtünk gondozni. A saját tanya művelésének igényére várni kellett pár évet, de azt hamar követte az elhatározás is. Az elhatározást egyrészt a föld, a természeti környezet szeretetéből fakadó vágy és a mai, feleslegesen és kíméletlenül rohanó világ felett érzett bánatos értetlenség motiválta. Az ezekből formálódó belső értékrendet pedig csak úgy tudom hitelesen átadni a Gyermekeimnek ha valóban megtapasztalom és megtapasztaltatom velük is a világ általam fontosnak tartott értékeit. Ebből fakadóan pedig a tanyára költözés többé nem vágyálom, hanem belső szükséglet, ha úgy tetszik kényszer. Ezt a kényszert pedig a gazdasági környezet kiszámíthatatlansága, az emberek közötti bizalmi viszony és segítő szándék kihalása csak tovább erősíti.
közvetlen linka könyvjelzőbe.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>