Hajdú-Bihar megyei böllérverseny

When:
2021-02-23 all-day
Where:
4065 Újszentmargita
Hunyadi utca
Magyarország
Contact:
Újszentmargita honlapja

2013. február 23-án kerül megrendezésre az V. Hajdú-Bihar megyei Böllérverseny Újszentmargitán. Ételkóstolók, sztárfellépők, fogópálinkák, borok és a kihagyhatatlan verseny várja az érdeklődőket.

A nap kora reggel hagyományos fogópálinkás, szalmaperzseléses disznóvágással kezdődik, majd a csapatok elkezdik a böllérmunkát. A neves szakmai zsűri Benke Laci bácsi vezetésével értékeli a legfinomabb és legesztétikusabb hurkát, kolbászt, pecsenyét, toroskáposztát, népi jellegű ételt. A verseny után koncert, utcabál szórakoztatja a vendégeket.

A böllérverseny során, hagyományos módon, hagyományos eszközökkel elkészített disznótorost a szakavatott zsűri a többszörös olimpiai bajnok mesterszakács Benke Laci bácsi vezetésével bírálja el 14 órától.

A zsűri a következő szempontokat veszi figyelembe:
- csapat külcsínye és belbecse
- fogó pálinka minősége
- bontás
- tisztaság, higiénia
- feldolgozás
- tálalás, díszítés
- ételek minősége, ízletessége

Clau névjegye

A Családomat éltető táplálék bio alapanyagokból való beszerzésének gondolata nagyjából egyidős a saját kiskert iránti igény megfogalmazásával. Valamikor 2005-2006 környékén született meg bennem az ötlet, amit hamarosan tett követett, egy "teszt" kertet kezdtünk gondozni. A saját tanya művelésének igényére várni kellett pár évet, de azt hamar követte az elhatározás is. Az elhatározást egyrészt a föld, a természeti környezet szeretetéből fakadó vágy és a mai, feleslegesen és kíméletlenül rohanó világ felett érzett bánatos értetlenség motiválta. Az ezekből formálódó belső értékrendet pedig csak úgy tudom hitelesen átadni a Gyermekeimnek ha valóban megtapasztalom és megtapasztaltatom velük is a világ általam fontosnak tartott értékeit. Ebből fakadóan pedig a tanyára költözés többé nem vágyálom, hanem belső szükséglet, ha úgy tetszik kényszer. Ezt a kényszert pedig a gazdasági környezet kiszámíthatatlansága, az emberek közötti bizalmi viszony és segítő szándék kihalása csak tovább erősíti.
közvetlen linka könyvjelzőbe.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>