Hagyományos kemence építése együtt: a falu és a népek kemencéje

„Kis Bence” Grundtvig Workshop on Traditional hooded oven construction: Our oven built together: the oven of the village, and the oven of many peoples) címmel 2013. június 19-30. között 11 napos felnőtt tanulói műhelyt szervez Pusztaföldváron 35-55 év közötti felnőttek számára.
Cél az önfenntartó vidéki életmód megismerése, hasznosítása a mindennapokban, vállalakozóvá válás, a munkahelyteremtés az ökoturizmus területén, a fenntarthatóság és energiahatékonyság jegyében. A résztvevők a helyszínen megismerik a népek kemencéit, ételreceptjeit, megtanulnak pl. „kulcsos kalácsot” fonni, miközben maguk is e hagyományokat ápoló hálózat részeivé válnak. A falu kemencéje a közösségi ház udvarán épül fel. Jelentkezési határidő: folyamatos, de a létszám elérésekor lezárjuk.

A jelentkezés menete:
1. A angol nyelvű jelentkezési lap kitöltése angolul, aláírása, beszkennelése pdf-formátumban.

2. A beszkennelt dokumentum megküldése az a. e-mail címre (tárgyszóban legyen benne „workshop”)

3. Visszaigazolás a fogadó szervezet részéről pdf-dokumentum megküldésével.

4. A visszaküldött pdf-dokumentum megküldése a nemzeti programirodának is; a címjegyzéket mellékeltük.

5. Felkészülés a műhelyre: ismerkedjék meg országa kemenceépítő népszokásaival és gyűjtsön recepteket, készíthet prezentációt. Hozhat otthonról egy téglát is, amelyet beépítünk a kemencébe. A műhelyre nyelvtanfolyamon is készülhet, vásárolhat angolszótárt, nyelvkönyvet, előzetes egyeztetés mellett számla ellenében finanszírozzuk. A kemenceépítő szakszótárt a jelentkezés elfogadásával megküldjük.

6. A jegyrendelés áfás számlával (vonat, repülő, autóbusz), utazni saját gépjárművel is lehet. Az utazásról számlát az alábbi címre kell kérni: Pusztaföldvárért Kiemelten Közhasznú Egyesület, 5919 Pusztaföldvár, Jókai u. 12. Hungary. A budapesti Liszt Ferenc repülőtérre magyar idő szerint 16.00-ra mindenki érkezzék meg, a résztvevőkért autóbusszal megyünk.

7. A részvétel feltétele utazási biztosítás, vagy EU társadalombiztosítási kártya megléte. 8. Az eredeti jelentkezési lapot a műhelyre mindenki hozza magával.

Bővebb információ és jelentkezési lap a műhely honlapján érhető el:

https://sites.google.com/site/kemencekisbence/

http://ec.europa.eu/education/grundtvig/doc/catalogue12_en.pdf

Ha tetszik, oszd meg másokkal! Twitter | StumbleUpon | Facebook | eMail | LinkedIn

Krisztián névjegye

A Családomat éltető táplálék bio alapanyagokból való beszerzésének gondolata nagyjából egyidős a saját kiskert iránti igény megfogalmazásával. Valamikor 2005-2006 környékén született meg bennem az ötlet, amit hamarosan tett követett, egy "teszt" kertet kezdtünk gondozni. A saját tanya művelésének igényére várni kellett pár évet, de azt hamar követte az elhatározás is. Az elhatározást egyrészt a föld, a természeti környezet szeretetéből fakadó vágy és a mai, feleslegesen és kíméletlenül rohanó világ felett érzett bánatos értetlenség motiválta. Az ezekből formálódó belső értékrendet pedig csak úgy tudom hitelesen átadni a Gyermekeimnek ha valóban megtapasztalom és megtapasztaltatom velük is a világ általam fontosnak tartott értékeit. Ebből fakadóan pedig a tanyára költözés többé nem vágyálom, hanem belső szükséglet, ha úgy tetszik kényszer. Ezt a kényszert pedig a gazdasági környezet kiszámíthatatlansága, az emberek közötti bizalmi viszony és segítő szándék kihalása csak tovább erősíti.
közvetlen linka könyvjelzőbe.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>