Grüne Woche - Zöld Hét Nemzetközi Élelmiszeripari, Mezőgazdasági és Kertészeti Kiállítás

1926 óta, idén 78. alkalommal rendezik meg a nemzetközi Zöld Hét rendezvényt, amelynek középpontjában az élelmiszeripar, a mezőgazdaság és a kertészet áll.

Egyre nagyobb szerepet kapnak a megújuló erőforrások, az ökológiai gazdálkodás és a biotermékek, a Fair Trade, a vidékfejlesztés és a kertészet. A termékek széles körével találkozhatnak a résztvevők: élelmiszerek és luxuscikkek a világ minden tájáról, friss termékek, sör, bor és egyéb italok, húsok, tenger gyümölcsei, teák, gyógy- és fűszernövények, mezőgazdasági és kertészeti gépek, vetőmagok, üvegházi és kertészeti eszközök, tenyészállatok, házi kedvencek, vadász- és horgászfelszerelések, konyhai kiegészítők.

Clau névjegye

A Családomat éltető táplálék bio alapanyagokból való beszerzésének gondolata nagyjából egyidős a saját kiskert iránti igény megfogalmazásával. Valamikor 2005-2006 környékén született meg bennem az ötlet, amit hamarosan tett követett, egy "teszt" kertet kezdtünk gondozni. A saját tanya művelésének igényére várni kellett pár évet, de azt hamar követte az elhatározás is. Az elhatározást egyrészt a föld, a természeti környezet szeretetéből fakadó vágy és a mai, feleslegesen és kíméletlenül rohanó világ felett érzett bánatos értetlenség motiválta. Az ezekből formálódó belső értékrendet pedig csak úgy tudom hitelesen átadni a Gyermekeimnek ha valóban megtapasztalom és megtapasztaltatom velük is a világ általam fontosnak tartott értékeit. Ebből fakadóan pedig a tanyára költözés többé nem vágyálom, hanem belső szükséglet, ha úgy tetszik kényszer. Ezt a kényszert pedig a gazdasági környezet kiszámíthatatlansága, az emberek közötti bizalmi viszony és segítő szándék kihalása csak tovább erősíti.
közvetlen linka könyvjelzőbe.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>