Falusi Íz-Lelő napok

A Falusi Vendégasztal Szolgáltatók Egyesületének koordinálásával 2013. Június 21-22. között kerül megrendezésre a FALUSI ÍZ-LELŐ NAPOK tematikus nap.

Az idei év tematikája a „kapirgálós” tyúkból, csirkéből készült ételek kóstolója. A felhíváshoz csatlakozó vendégasztal szolgáltató házi gazdaságok, kistermelők és falusi vendéglátók vállalják, hogy ezeken a napokon olyan ételeket kínálnak az előre bejelentkezett vendégek részére, amely a portájukon kapirgáló csirkéből, a helyi receptúrák alapján készült figyelembe véve a helyi hagyományokat, fűszereket.

A Falusi Vendégasztal Szolgáltatók Egyesülete a falusi vendéglátók és vendégasztal szolgáltatók érdekeit szem előtt tartva – a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetségével egyeztetve 2013. május 31-ig tartó jelentkezési határidővel szervezi meg az akciót.

A sikeres együttműködésnek köszönhetően az akció hivatalos weboldala awww.videkjaro.hu oldal lesz. A vendégek itt találják meg az akcióban résztvevő vendéglátók listáját, elérhetőségét, kínálatát , ezáltal előre be tudnak jelentkezni, ami az ételkóstoláshoz elengedhetetlenül szükséges.

Jó étvágyat!

Ha tetszik, oszd meg másokkal! Twitter | StumbleUpon | Facebook | eMail | LinkedIn

Krisztián névjegye

A Családomat éltető táplálék bio alapanyagokból való beszerzésének gondolata nagyjából egyidős a saját kiskert iránti igény megfogalmazásával. Valamikor 2005-2006 környékén született meg bennem az ötlet, amit hamarosan tett követett, egy "teszt" kertet kezdtünk gondozni. A saját tanya művelésének igényére várni kellett pár évet, de azt hamar követte az elhatározás is. Az elhatározást egyrészt a föld, a természeti környezet szeretetéből fakadó vágy és a mai, feleslegesen és kíméletlenül rohanó világ felett érzett bánatos értetlenség motiválta. Az ezekből formálódó belső értékrendet pedig csak úgy tudom hitelesen átadni a Gyermekeimnek ha valóban megtapasztalom és megtapasztaltatom velük is a világ általam fontosnak tartott értékeit. Ebből fakadóan pedig a tanyára költözés többé nem vágyálom, hanem belső szükséglet, ha úgy tetszik kényszer. Ezt a kényszert pedig a gazdasági környezet kiszámíthatatlansága, az emberek közötti bizalmi viszony és segítő szándék kihalása csak tovább erősíti.
közvetlen linka könyvjelzőbe.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>