Élet a méhekkel

When:
2021-01-27 @ 16:00 – 18:00
Where:
Gizella Hotel
8200 Veszprém
Jókai Mór utca 48
Magyarország
Contact:
Varga Sándor(20) 9737-849E-mail

Kedves Méhbarát!

Örömmel értesítjük, hogy részvételét Michael Thiele „Élet a méhekkel” című szemináriumán díjmentesen áll módunkban biztosítani! Alapítványunk ezzel szeretne Boldog Karácsonyt és Új Évet kívánni Önnek, méheinek és a Kárpátmedence méhészetének. Tekintettel arra, hogy helyek korlátozott számban állnak rendelkezésünkre kérjük, hogy mielőbb regisztráljon az eseményre, jöjjön el és legyen tagja, támogatója összefogásunknak a méhekért! Ennek jegyében eseményünk és 2012 évi méhészeti akciótervünk új programmal bővül.
Az Élő Bolygó Alapítvány létrehozza a Kárpát-medence első háziméh-menedékhelyét, amellyel mozgalmat kíván útjára indítani. Reméljük mind nagyobb számú érdeklődőt és szellemi, anyagi támogatót nyerhetünk meg ennek a kezdeményezésnek. A januári rendezvényen részletes információkkal szolgálunk a méhmenedék-mozgalomról, amelyhez

Élet a méhekkel
A méhészet új megközelítése a XXI. században - szeminárium Michael Thiele biodinamikus méhésszel. Az élet a Földön drámaian változik. Az élet fő értékei veszélyben vannak. Ez a szeminárium a méhészettel kapcsolatos változásokat célozza meg. Hogyan kezeljük a kihívásokat? Alkalmunk lesz a méheket holisztikus és biodinamikus módon tanulmányozni és megközelíteni. Kūlönbözö szinteken vizsgáljuk meg a méhek életerőit, és szó lesz a méhekről való gondoskodás új formáiról is. Megvizsgáljuk saját érzékelésünk határait és azt, hogy miként mélyíthetjük el a méhekkel való kapcsolatunkat. A méhek életének központjában az önzetlenség, a szeretet és a szolgálat áll. Ők a Föld ajándékai. Hogy tudnak minket arra inspirálni, hogy új kapcsolatot alakítsunk ki Velük és a Földdel? Ez az előadás remek alkalom lesz arra, hogy új megközelítéssel készüljünk fel a 2012-es évre.
Szeretettel várjuk azokat is, akik még nem élnek együtt a méhekkel.

A Szeminárium témái:
Péntek 2012. január 27. 16.00-20.00:
Queen of the Sun - A Nap Királynője:
Filmvetítés és kötetlen beszélgetés
Szombat 2012. január 28. 9.00-18.00:
• A méhészet alapjai és egy új
paradigma
• A méhkolónia: megértése egységében;
• A méhek életerőinek tanulmányozása;
• A méhkultúra biodinamkus szabványai;
Vasárnap 2012. január 29. 9.00-18.00:
• Varroa és a méhek: egy új
megközelítés;
• Felkészūlés az elkövetkezőő
mehidényre;
• A méhek és fontosságuk az emberi
kultúrában és túlélésben;
• A kommunikáció új szintjei;
• Világgondoskodás és méhkultúra;
• Alternatív kaptárstílusok
Michael Joshin Thiele méhész, Gaia Méhek, Amerikai Egyesūlt Államok. Michaelre nagy hatással volt a biodinamikus méhészet. Órákat ad a természetes és holisztikus méhtartásról az Egyesūlt Államokban. Jelenleg a Demeter USA-val dolgozik együtt a “Méhtartás Biodinamikus Szabványain”. Majdnem 10 évig élt és dolgozott a San Franciscói Zen Központban, megalapította az SFZC Méhprogramot és gondozta a szerzeteskaptárakat. 2007-ben társával megalapította a “Melissa Kertet” Kaliforniában, az első amerikai házi méh menedékhelyet, ami egy újító méhészet és egy globális forrást jelent a biodinamikus és holisztikus méhkultúrának. Megalapította a Gaia Méheket, ami egy nevelőpódium és információ forrás a méhekkel való együttélés új megközelítéséhez. A Gaia Méheken keresztül magánméhészetek megvalósítását, ellátását lehet kérni, ezenkívül szemináriumokat és előadásokat is. Támogatja az alternatív és méh-központú méhkaptár modelleket. A társmegalapítója a Sonoma megyei Méh Szimpóziumnak, amely nagy számú éves szemináriumokat ad a méhtartásról a kaliforniai partvidéken. Számos amerikai rádióban készítettek vele riportot. Szerepelt a “Queen of the Sun” című dokumentumfilmben is. A méhtartás megközelítéséről a Lilipoh Magazinban jelentette meg cikkét Judith Adamson, a cikk címe: “A partvidék udvari méhtartása”. Esszéje pedig a hamarosan megjelenő “A Nap királynője” című könyvben lesz olvasható. Feleségével és gyermekével a kaliforniai Sonoma megyében él.

A SZEMINÁRIUM IDŐPONTJA:
2012. január 27-29.
A SZEMINÁRIUM HELYSZÍNE:

A SZEMINÁRIUM JEGYÁRAI:
Minden előadás ingyenes az elérhető maximális létszámig, ezért előzetes regisztráció mindenképpen szükséges!
INFORMÁCIÓ ÉS REGISZTRÁCIÓ:
Molnár Loránd (20) 4143-484
Személyesen: a Terroir Club-ban (1037 Budapest, Csillaghegyi út 13. - Logisztikai Központ E Kelet)

Clau névjegye

A Családomat éltető táplálék bio alapanyagokból való beszerzésének gondolata nagyjából egyidős a saját kiskert iránti igény megfogalmazásával. Valamikor 2005-2006 környékén született meg bennem az ötlet, amit hamarosan tett követett, egy "teszt" kertet kezdtünk gondozni. A saját tanya művelésének igényére várni kellett pár évet, de azt hamar követte az elhatározás is. Az elhatározást egyrészt a föld, a természeti környezet szeretetéből fakadó vágy és a mai, feleslegesen és kíméletlenül rohanó világ felett érzett bánatos értetlenség motiválta. Az ezekből formálódó belső értékrendet pedig csak úgy tudom hitelesen átadni a Gyermekeimnek ha valóban megtapasztalom és megtapasztaltatom velük is a világ általam fontosnak tartott értékeit. Ebből fakadóan pedig a tanyára költözés többé nem vágyálom, hanem belső szükséglet, ha úgy tetszik kényszer. Ezt a kényszert pedig a gazdasági környezet kiszámíthatatlansága, az emberek közötti bizalmi viszony és segítő szándék kihalása csak tovább erősíti.
közvetlen linka könyvjelzőbe.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>