A Dél-Pesti kistérségben is szerveződnek a kistermelők

Örvendetes, hogy szaporodnak a vásárlói közösségek, egyre nagyobb az igény a kistermelőktől történő közvetlen vásárlásra.

Az együttműködéssel az a céljuk, hogy közvetlen kapcsolatba kerüljenek azzal a fogyasztói körrel, akik kifejezetten igénylik a jó minőségű, növényvédő- és tartósító szerektől mentes terményeket, valamint a házi kisüzemekben előállított konzerveket.

A jelek szerint folyvást nő az ilyen termékek kereslete, bizonyítja ezt a kecskeméti, kiskunfélegyházi szatyorközösség növekvő forgalma. A Cigle Hagyományéltető Egyesület szándékozik szatyorközösségbe fogni a Cegléd és Nagykőrös környéki kistermelőket, a tervek szerint a jövő évtől kezdenék az értékesítést. Természetesen csakis őstermelői, kistermelői hatósági engedélyek birtokában lehet bárki tagja a szatyorközösségnek, de a legfontosabb az, hogy garanciát mutassanak arra, hogy terményeik, készítményeik valóban egészségesek. A hetipiacokon is árusító ismert termelők neve rendszerint elegendő biztosíték a jó minőség tekintetében, de a vásárlói kontroll egyik módja lehet a tanyalátogatás, amikor ki-ki meggyőződhet a szatyorpiaci áruk eredetéről. Az értékesítés szervezői arra számítanak, hogy a szatyorközösségek lassan, de biztosan teret nyitnak a helyi termények előtt a bizonytalan eredetű import árukkal szemben, írja a baon.

Ha tetszik, oszd meg másokkal! Twitter | StumbleUpon | Facebook | eMail | LinkedIn
A bejegyzés kategóriája: Egyéb, fenttarthatóság, házilag, hírek, rendezvény
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.