30 év után újra piac nyílt Soroksáron

A Vidékfejlesztési Minisztérium célja, hogy Budapest minden kerületében legyen termelői piac, hogy a vásárlók jó minőségű és egészséges termékekhez hozzájuthassanak – mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter Soroksáron a termelői piac megnyitóján.

Az agrártárca vezetője hangsúlyozta, a Kormány agrárstratégiájának egyik alappillére a lakosság jó minőségű élelmiszerellátása és élelmiszerbiztonsága. Ebben kiemelt szerep jut a családi gazdaságoknak és a helyi termelőknek. Ők az alapjai annak a rendszernek, amely segítségével már nem távolról érkezik a silány importélelmiszer, hanem a környékbeli gazdák látják el portékáikkal a városi embert.

Fazekas Sándor kiemelte, amikor a magyar kistermelőktől vásárolunk, az valójában apró mozdulatokba rejtett hazaszeretet. Nemcsak a megszokott ízek szeretetét jelenti, hanem egyúttal a vidéki ember munkájának a megbecsülését is. A sorra nyíló termelői piacok révén egyre több állampolgár jut jobb ízű, jobb minőségű és kedvezőbb árú termékekhez, mindezt úgy, hogy közben támogatja a magyar vidéket, a mezőgazdasági termelést és a hazai munkahelyeket.

A vidékfejlesztési miniszter bízik abban, hogy a most megnyitott soroksári piacnak lesznek követői és egyre több fővárosi kerületben nyílhatnak újra piacok.

Kaszás Attila, a termelők vezetője hangsúlyozta, Soroksáron az 1970-es években volt utoljára piac. Így most több mint 30 év után, a helyi termelők kezdeményezésére nyithatja meg kapuit újra a városrész vására.

Forrás: VM Sajtóiroda

Ha tetszik, oszd meg másokkal! Twitter | StumbleUpon | Facebook | eMail | LinkedIn
A bejegyzés kategóriája: hírek
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.